
Vion heeft hybride vleesproducten al vijftien jaar op het netvlies
Hybride vleesproducten. Het is een van de ontwikkelingen die te zien zal zijn op de internationale vakbeurs Anuga van 4 tot en met 8 oktober in Keulen. Vion Food Group benut dat podium om het al vijftien jaar bestaande Hackplus-concept nieuw leven in te blazen.
Met een reeks van nieuwe hybride producten wil Vion het concept Hackplus weer onder de aandacht brengen. Dit vlees (gehakt) is gecombineerd met plantaardige eiwitten, met minder vet en zout. Vion zette het concept in 2010 al in de markt en was daarmee een van de eersten met zo'n duurzamer vleesproduct. Volgens het bedrijf staan consumenten nu meer open voor dit soort producten, omdat met technologie is ingespeeld op smaak en textuur.
Een voorbeeld van een nieuw product zijn de Chippie Chipo-worstjes. Hierbij is varkensvlees gecombineerd met aardappelen en met zo'n 20 procent aan plantaardige ingrediënten. Daarmee is de CO2-uitstoot van dit product circa 23 procent lager. Ook heeft Vion aandacht voor dierenwelzijn en kwaliteit. En met gemaksproducten als sous-vide pulled pork spareribs wordt ingespeeld op veranderende eetgewoonten.
Blijven bouwen aan Good Farming-ketenconcepten – waarbij boeren, verwerkers, retailers en consumenten met elkaar in transparante ketens worden verbonden – wordt door Vion benadrukt. Nauw samenwerken met boeren is een belangrijke pijler om kwaliteit, traceerbaarheid en vertrouwen in de hele keten te garanderen.
Bekijk meer over:
Lees ook
Meest gelezen
Blogs




Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Nieuws van NieuweOogst.nl

