Vitelia+en+ABZ+Diervoeding+kiezen+voor+strategische+samenwerking
Nieuws
© Vitelia

Vitelia en ABZ Diervoeding kiezen voor strategische samenwerking

Mengvoercoöperaties Vitelia en ABZ Diervoeding gaan vanaf 3 juni strategisch samenwerken. Door op meerdere terreinen samen te werken, verwachten ze beter in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen.

De coöperaties produceren gezamenlijk ruim 1.325.000 ton mengvoeders. Samen hebben ze een landelijke dekking. Begin 2022 fuseerden ABZ Diervoeding, De Samenwerking en Bosgoed Diervoeders tot ABZ Diervoeding en in april 2024 vond er een fusie met De Valk Wekerom plaats. Vitelia heeft ABZ Diervoeding benaderd om samen te werken.

Het uiteindelijke doel is om in de verschillende regio's in het land dicht bij boeren en hun dieren te staan en daarmee de belangen van leden en afnemers zo optimaal mogelijk te dienen. Na een periode van samenwerking is volledig samengaan het doel.

Processen afstemmen

Volgens de coöperaties maakt de strategische samenwerking het mogelijk om een nog uitgebreider assortiment en bijbehorend advies aan te kunnen bieden, waarbij gezamenlijk alle processen op elkaar worden afgestemd.

De afdeling Plant & Teelt van ABZ en Vitelia Agrocultuur gaan elkaar versterken. Ze werken al samen in de inkooporganisatie CropSolutions, waarbij Vitelia Agrocultuur in de akkerbouw en rundveehouderij een sterke positie heeft, maar vooral ook in de boomteeltsector.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer