Vion+noteert+stabiel+op+ongewoon+moment
Nieuws
© Vion

Vion noteert stabiel op ongewoon moment

Vion is afgelopen maandag niet met een weeknotering gekomen. Het slachtconcern gaf toen aan pas in de tweede helft van week 17 een notering naar buiten te brengen om zo 'een zorgvuldige afweging te kunnen maken'. Op woensdag meldt Vion een stabiele notering van 1,99 euro per kilo varkensvlees exclusief btw.

De vraag naar varkensvlees is momenteel niet groot. Vion en Tönnies spreken beide van een gebrek aan marktimpulsen. Als het gaat om de afzet van varkensvlees binnen Europa, dan blijft de marktsituatie onzeker. Door de zwakke wereldmarkt proberen steeds meer landen hun varkensvlees in Europa af te zetten. 'De opbrengsten komen daardoor verder onder druk te staan', meldt Vion.

Normaal gesproken komt Vion op maandag met een notering en volgen andere Nederlandse slachterijen op woensdag. Dat is historisch zo gegroeid. Jarenlang was het zo dat de Duitse notering richting gaf aan de Nederlandse notering. Omdat Vion in Duitsland de derde grootste varkensslachterij was, werd deze notering als maatgevend gezien voor die van andere slachterijen.

Dat het lastig is om een goede inschatting te maken van de ontwikkelingen op de vleesmarkt, blijkt uit de prijscorrectie van 3 cent die Vion op 2 april doorvoerde. Later die week werd die correctie weer ongedaan gemaakt. Verwacht wordt dat de slachterijen deze week ongeveer gelijktijdig met een notering komen.

Wisselende

Woensdag 24 april hield Van Rooi Meat de notering voor vleesvarkens net als Vion stabiel, maar wel op een 4 cent lager niveau (1,95 euro per kilo exclusief btw). Compaxo deed op dezelfde dag wel 4 cent van de basisnotering af en kwam uit op 1,91 euro per kilo exclusief btw. Westfort en Pali Group deden 2 cent van hun vleesnotering af en komen uit op 1,93 euro pe kilo exclusief btw.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer