Vleesprijzen+EU+3%2C3+procent+hoger+dan+jaar+geleden
Nieuws
© Twan Wiermans

Vleesprijzen EU 3,3 procent hoger dan jaar geleden

De prijs van vlees lag in Europa in februari 2024 3,3 procent boven die van februari 2023. In Nederland steeg de vleesprijs in die periode met krap 0,6 procent, meldt het Europese bureau voor statistiek Eurostat.

De grootste prijsstijging met 5,7 prcent was voor varkensvlees. Gevolgd door lams- en geitenvlees dat 4,6 procent steeg in prijs in een jaar tijd. Rund- en kalfsvlees stegen met 3 procent. Pluimveevlees daarentegen daalde met 1,6 procent in vergelijking met februari 2023.

Per land zijn er grote verschillen in de mate waarin de vleesprijs steeg. De hoogste stijging was in Bulgarije (8,2 procent), gevolgd door Roemenië (7,7 procent) en Kroatië (7,1 procent). In België steeg de gemiddelde vleesprijs in een jaar tijd met 4,8 procent en in Duitsland met 2,9 procent. In Tsjechië,Finland en Denemarken daalden de vleesprijzen met respectievelijk 5,1 procent, 2,2 procent en 0,6 procent.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  65 %
Meer weer