De+Week+van+Ons+Eten+vindt+jaarlijks+plaats
Nieuws
© Koos Groenewold

De Week van Ons Eten vindt jaarlijks plaats

De Dutch Food Week gaat voortaan door het leven als De Week van Ons Eten. Het initiatief, dat jaarlijks in de tweede week van oktober plaatsvindt, wil hiermee nog beter aansluiten bij het Nederlandse publiek.

De organisatie van het initiatief (Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Life Sciences & Health, de ministeries van LNV en EZK en diverse bedrijven en instanties) wil laten zien wat we in Nederland weten, kunnen en doen op het gebied van eten. Onder het motto 'weet wat je eet' hopen de initiatiefnemers Nederlanders bewuster te maken van de waarde van ons eten. Het gaat volgens de organisati over onze gezondheid, duurzaamheid, een sociaal bindmiddel – het leven moet ook gezellig zijn – en de economische en strategische waarde voor ons land.

Daarnaast moet het initiatief eraan bijdragen dat boeren, tuinders, vissers, bedrijven en organisaties 'een beter gesprek aangaan met de samenleving en er een gerespecteerd en geïntegreerd onderdeel van zijn'.

De Week van Ons Eten wordt dit jaar geopend op 3 en 4 oktober in het Friese Bolsward. Onderdelen zijn onder meer de Nationale Food Quiz, de Nationale Groente- & Fruitdag, het Burgemeestersontbijt, de provinciale Waarde-Ringen en de afsluitende Ontmoet De Boer Dag op zaterdag 12 oktober. Daarnaast vinden tussen 5 en 12 oktober honderden activiteiten plaats in het hele land.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer