Met+Wikimest+wil+NCM+informeren+over+mest+en+mestverwaarding
Nieuws
© Merensteyn

Met Wikimest wil NCM informeren over mest en mestverwaarding

Het Nederlands Centrum voor Mestverwaarding (NCM) lanceert voor iedereen die meer wil weten over mest en mestverwaarding het platform Wikimest. Deze website bevat factsheets met informatie over verschillende bemestingsproducten, bewerkingstechnieken, aanwendingstechnieken en beleid rond mest.

NCM heeft Wikimest ontwikkeld in samenwerking met Wageningen University & Research, HAS green academy en Groen Kennisnet. De wikipagina vloeit voort uit een Kennis-op-Maat-project, dat nog tot eind 2024 loopt. De database met factsheets en uitleg van begrippen en afkortingen zal aankomend jaar verder worden uitgebreid.

Ook worden aan elke factsheet foto's en video's toegevoegd, zodat bezoekers van de website een goed beeld krijgen van de technieken en producten op het gebied van mest en mestverwaarding. Daarnaast is een e-learning in ontwikkeling die, net zoals de database, vrij toegankelijk is.

Na afloop van het project blijft het Nederlands Centrum voor Mestverwaarding Wikimest onderhouden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer