Royal+GD+verricht+PathoSense%2Danalyses
Nieuws
© Varkens Archief

Royal GD verricht PathoSense-analyses

Alle virussen en bacteriën die een dier kunnen treffen met één monster geïdentificeerd worden met de PathoSense-analyse. Zeker bij acute gezondheidsproblemen geeft dit snel inzicht in de aanwezige ziekmakers. Per 1 februari hoeft dat niet meer in België bij PathoSense, maar voert Royal GD die analyse in Nederland uit.

De 'allround'-analyse is vooral zinvol bij acuut zieke dieren omdat de uitslag weergeeft welke ziektekiemen aanwezig zijn op het moment van monstername. De dierenarts kan met een gepatenteerde swab eenvoudig monsters nemen bij een grote diversiteit van aandoeningen. Een neusswab van de bovenste luchtwegen, longspoelingen van de diepere luchtwegen, een rectale swab of een swab van de darminhoud, van aangetaste weefsels of van geaborteerde foetussen of serum.

Het voordeel is dat de dierenarts niet vooraf hoeft aan te geven op welke ziekteverwekkers moet worden getest. Alle aanwezige virussen en bacteriën kunnen via sequencing worden gedetecteerd. Met de technologie van Oxford Nanopore Technologies kan de PathoSense-analyse realtime een brede identificatie van virussen en bacteriën uitvoeren.

Volgens Royal GD is de kracht van de samenwerking met PathoSense om elkaar te versterken. Dierenartsen en veehouders kunnen optimaal profiteren van deze nieuwe diagnostische mogelijkheid en bijbehorende adviezen om de diergezondheid te verbeteren.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer