%27Hoe+kun+je+zichtbaar+worden+voor+nieuwe+collega%27s%3F%27
Blog
© Ronald Tibbe

'Hoe kun je zichtbaar worden voor nieuwe collega's?'

Als ondernemer in de agrarische sector weet je hoe belangrijk het is om goede medewerkers of bedrijfsleiders te hebben. Maar hoe vind je ze? Het is niet eenvoudig om nieuwe collega's te werven in een sector die vaak onbekend of onbemind is bij het grote publiek.

Waarom is het werven van nieuwe collega's zo moeilijk? Misschien wel de grootste uitdaging is dat veel agrarische bedrijven onvoldoende zichtbaar zijn voor de doelgroep die ze willen bereiken. Hoe weten mensen dat er vacatures zijn als ze niet weten dat je bedrijf bestaat? Hoe kun je laten zien wat je bedrijf te bieden heeft, als niemand er iets van af weet? Hoe kun je een relatie opbouwen met potentiële collega's als je ze nooit ontmoet?

Dus hoe kun je als agrarisch bedrijf meer zichtbaar worden? Een manier om als agrarisch bedrijf meer zichtbaar te worden, is door gebruik te maken van bestaande initiatieven die gericht zijn op de agrarische sector. Een voorbeeld hiervan is de Food & Agri Carrièredag, die dit jaar wordt gehouden in Cuijk. Dit is een evenement waar studenten en young professionals die geïnteresseerd zijn in de sector, kunnen kennismaken met verschillende werkgevers, opleidingen, stages en vacatures.

De Food & Agri Carrièredag wordt gepromoot op scholen die zijn aangesloten bij de organisatie. Je kunt een overzicht van deze scholen vinden op de website van het evenement. Dit betekent dat er veel gemotiveerde en gekwalificeerde kandidaten aanwezig zijn die op zoek zijn naar een baan.

Door mee te doen aan een initiatief zoals de Food & Agri Carrièredag, kun je jezelf als werkgever profileren bij de doelgroep die je wilt bereiken. Je kunt direct in contact komen met potentiële collega's en ze enthousiasmeren voor je bedrijf. Je kunt ook je netwerk uitbreiden en leren van andere ondernemers in de sector.

Bij De Heus zijn we ons bewust van het belang van zichtbaarheid en werving in de agrarische sector. Daarom staan we elk jaar op de Food & Agri Carrièredag om ons bedrijf te promoten en nieuwe collega's te zoeken. We laten zien wat we doen, wat onze visie is en wat onze vacatures zijn. We gaan in gesprek met de bezoekers, beantwoorden hun vragen en nodigen ze uit voor een vervolggesprek.

We doen dit niet alleen om op korte termijn vacatures op te vullen, maar ook om op lange termijn relaties op te bouwen met potentiële collega's. We willen dat mensen ons leren kennen, dat ze weten wat we te bieden hebben en dat ze ons onthouden. We willen op de radar komen van de doelgroep die we willen aanspreken.

Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren om actief op zoek te gaan naar nieuwe collega's in de agrarische sector. Het is niet altijd makkelijk, maar het is zeker de moeite waard. Er zijn genoeg mogelijkheden om je te laten zien en te netwerken met potentiële kandidaten. De Food & Agri Carrièredag is daar een goed voorbeeld van.

Ronald Tibbe
Verkoopleider sector varkens De Heus Voeders

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer