Domino%2Deffect+nekt+Cuijkse+keurslager
Nieuws
© Twan Wiermans

Domino-effect nekt Cuijkse keurslager

De deuren van Keurslager Meat Monkey in het Brabantse Cuijk gaan sinds 10 september niet meer open. Een opeenstapeling van oorzaken heeft tot de sluiting geleid. Bovenop gezondheidsredenen, personeelstekorten en hogere inkoopkosten zorgden de fors hogere energiekosten voor de nekslag.

De maandelijkse energienota pakte meer dan vier keer zo hoog uit dan voorheen. Eigenaar en voormalig kok Alex van Deursen geeft aan zijn droom uit elkaar te zien vallen, meldt Kliknieuws. Vanwege gezondheidsredenen is hem geadviseerd om te stoppen met mijn slagersvak.

Ook geeft hij aan niemand te kunnen vinden die zijn werkzaamheden overneemt. Aan gekwalificeerd personeel is net als in vrijwel elke andere branche een gebrek. Extra budget voor het aantrekken van personeel heeft hij ook niet door de fors gestegen kosten en inkoopprijzen. Alleen al de energieprijs steeg van 1.200 naar 5.100 euro per maand.

Europees kampioen

Meat Monkey is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een begrip in de regio. In het voorjaar van 2021 werd Van Deursen bijvoorbeeld nog Europees kampioen. De achterham en boerenmetworstringetjes van de Brabantse keurslager werden bekroond met goud bij de prestigieuze vakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers.

Woordvoerster Eva Westerhof van brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) geeft aan dat de situatie bijna niet meer houdbaar is. Heel veel slagerijen hadden volgens haar al te maken met inflatie, personeelstekorten en gestegen inkoopprijzen. De hoge energieprijzen komen daar nog eens bovenop. Veel KNS-leden zien volgens Westerhof de toekomst somber in. Er moet volgens haar snel iets gebeuren vanuit de overheid.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer