Doorloopweegbrug+met+herkenning+en+markering
Nieuws
© John Lamers

Doorloopweegbrug met herkenning en markering

Op de lange weegbrug van het Italiaanse bedrijf Cima worden de varkens één voor éen gewogen. Dierherkenning, markeren en sorteren, kan er ook automatisch mee.

De weegbrug werd tijdens de Agridagen in het Belgische Ravels getoond door noHow dat technische innovaties levert aan veehouders. De smalle weegbrug is op de voergang te plaatsen en als de biggen, zeugen of vleesvarkens dan uit het hok lopen naar een andere afdeling of tijdens het leveren, worden ze automatisch gewogen. De weegbrug is zo lang dat een dier altijd in zijn geheel op de weegbrug staat.

Aan de weegbrug is dierherkenning te koppelen, zodat bijvoorbeeld het gewicht van dragende zeugen of zeugen die worden gespeend automatisch is vast te leggen. Ook een markeerder met vier kleuren is aan de weegschaal te koppelen. Die kan dan automatisch biggen of vleesvarkens met een bepaald gewicht een kleur geven.

Verder is er nog een selectiepoort aan de weegschaal te koppelen, waarmee de dieren dan na het wegen automatisch kunnen worden geselecteerd. De weegbrug is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld jongvee of koeien.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer