Aantal+besmette+zwijnen+in+Rome+en+Noord%2DItali%C3%AB+stijgt
Nieuws
© Vidiphoto

Aantal besmette zwijnen in Rome en Noord-Italië stijgt

In het natuurgebied ten noorden van het centrum van Rome zijn al tien met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen gevonden. De teller in heel Noord-Italië staat inmiddels op 123.

Het besmette gebied bij Rome is inmiddels verder naar het noorden uitgebreid. De autoriteiten zijn bezig om alle bedrijven en hobbyhouders met varkens en wilde zwijnen op te sporen. De dieren zullen worden geruimd en de bedrijven mogen dan in ieder geval een half jaar lang niet herbevolken.

In Duitsland gaat het in een aantal kerngebieden de goede kant op. In deelstaat Brandenburg is in twee kerngebieden al sinds oktober geen besmet wild zwijn meer gevonden. Die kerngebieden worden dan ook opgeheven. Daarnaast is in Brandenburg het tweede vaste hekwerk van 280 kilometer lengte vlakbij de grens gereed gekomen. Tussen de twee hekwerken bij de grens is nu een witte zone die vrijgemaakt gaat worden van wilde zwijnen.

Brandenburg, Saksen en Mecklenburg-Voorpommeren

In Brandenburg zijn dit jaar in totaal 234 besmette wilde zwijnen gevonden. In deelstaat Saksen gaat het nog niet de goede kant op. Daar zijn dit jaar 515 besmette zwijnen gevonden. In Mecklenburg-Voorpommeren zijn er recent ook nog een paar met Afrikaanse varkenspest besmette zwijnen gevonden en staat de teller op 21. Sinds het eerste besmette zwijn op 9 september 2020 ontdekt is, zijn in heel Duitsland tot nu tot 3.893 besmettingen vastgesteld.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer