Vier+met+varkenspest+besmette+zwijnen+in+Rome+gevonden
Nieuws
© Vidiphoto

Vier met varkenspest besmette zwijnen in Rome gevonden

In korte tijd zijn er in Rome al vier met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen gevonden. Het totaal aantal besmettingen in Ligurië/Piemonte is opgelopen naar 117.

In het besmette gebied ten noorden van de Italiaanse hoofdstad wordt gezocht naar zieke wilde zwijnen en kadavers. In het gebied leven honderden tot meer dan duizend wilde zwijnen. Alle bedrijven en hobbyhouders van varkens in het besmette gebied en de bewakingszone daaromheen worden momenteel in kaart gebracht. Ze krijgen de plicht om ervoor te zorgen dat de varkens niet meer in contact kunnen komen met de wilde zwijnen.

Het verbod op het voeren van wilde zwijnen wordt nog eens benadrukt bij de ingang van de parken rondom Rome. Het is nu ook verboden om in de parken evenementen te organiseren of te picknicken. Daarnaast werkt de gemeente aan het afschermen van afval, zodat de wilde zwijnen er niet bij kunnen. Omdat het om honderden plekken gaat waar afval staat, wordt dat nog een hele klus bleek wel uit het bericht op het NOS-journaal van zondag 15 mei.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer