%27Bekender+maakt+meer+bemind%27
Blog
© De Heus Voeders

'Bekender maakt meer bemind'

Begin dit jaar waren we allemaal blij dat de coronamaatregelen werden versoepeld en nu houdt de oorlog in Oekraïne ons in de greep. Terecht, want het heeft veel impact op ons dagelijks leven en gevolgen voor de varkenshouderij. Ondanks deze actualiteit wil ik graag aandacht vragen voor het jaarcongres en een lidmaatschap van de European Pig Producers (EPP). Bekender maakt meer bemind.

Het congres van de EPP vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 20 mei in het Gelderse Tiel. De EPP Dutch Branch organiseert dit en viert ook het EPP-30+2-jubileumjaar.

Elk land heeft zijn eigen EPP-afdeling en organiseert jaarlijks een aantal bijeenkomsten voor haar leden. Er zijn een jaarlijkse voor- en najaarsvergadering en twee bijeenkomsten tussendoor. Verder is er jaarlijks een EPP-congres van drie dagen waaraan belangstellenden kunnen deelnemen.

De Nederlandse tak van de EPP telt 180 leden waarbij het streven is maximaal een derde periferie en minimaal twee derde varkenshouders. Voor de varkenshouders die lid willen worden, is er geen eis aan de bedrijfsomvang, opleiding of bedrijfsvorm. Iedereen is welkom en het is een mooie gelegenheid om samen met collega's te praten over ontwikkelingen en zaken die hen bezighouden. Vanuit de periferie zijn er ook altijd vertegenwoordigers aanwezig, zoals vanuit de fokkerij, de slachterij, het klimaat, de mengvoerindustrie, dierenartsen, banken en toeleveranciers van agrarische producten.

De bijeenkomsten zijn een mooie gelegenheid om ervaringen te delen, kennis op te doen en contacten te onderhouden of nieuwe contacten te maken. De laatste tijd vraag ik bij regelmaat, als ik bij varkenshouders kom, of ze het bestaan van het EPP kennen en of ze al lid zijn. Wat mij opvalt, is dat er nog steeds een grote groep is die wel van het bestaan afweet, maar nog nooit een bijeenkomst heeft bijgewoond.

Vaak geeft hij en ook steeds vaker zij als reden druk te zijn. Als ik dan verder praat en voorbeelden aanhaal van voordelen die het lidmaatschap al heeft opgeleverd, zet het aan tot nadenken. Voor de kosten van een lidmaatschap hoeft een varkenshouder het niet te laten, geeft hij of zij aan.

Bij deze wil ik alle varkenshouders oproepen en zeker ook de toekomstige ondernemers om nog eens na te denken of het EPP-lidmaatschap iets voor hen kan betekenen. Gezien het feit dat het congres dit jaar in Nederland is, is het een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de EPP-leden. Alleen ga je sneller en samen kom je verder.

Ronald Tibbe
Verkoopleider Sector varkens De Heus Voeders

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer