Eeuw+later+hangt+de+vlag+bij+Topigs+er+heel+anders+bij
Nieuws
© Topigs Norsvin

Eeuw later hangt de vlag bij Topigs er heel anders bij

Bij het hoofdkantoor van Coöperatie Topigs in Vught werd op 24 februari een speciale vlag gehesen door CEO van Topigs Norsvin Villaume Kal en Voorzitter van de Raad van Commissarissen Mark Tijssen. Dit gebeurde een eeuw na de oprichting het Centraal Bureau voor de Varkensfokkerij (CBV).

Varkenshouders hebben in 1922 het CBV opgericht om de fokkerij te verbeteren. Die stichting vormde het begin van wat nu Coöperatie Topigs, Topigs Norsvin en Varkens KI Nederland is.

De afgelopen eeuw is de organisatie uitgegroeid tot één van de grootste varkensgenetica bedrijven in de wereld. Innovatie gaat als een rode draad door de 100 jaar van genetische vooruitgang in de varkenshouderij. Het fokken van het beste varken komt ten goede aan leden en klanten in Nederland en aan varkenshouders in nog zo'n 60 landen.

Boereninvloed

Als fokkerijorganisatie heeft Topigs Norsvin een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse varkenssector. De inbreng van varkenshouders en het benutten van de mogelijkheden van technologische innovaties is een ijzersterke combinatie en heeft geleid tot 'balanced breeding'. Een fokkerij-visie die naar het totale dier kijkt en inspeelt op ontwikkelingen in de markt, omgeving en maatschappij. Dit past binnen de coöperatieve gedachte van de fokkerijorganisatie, die oog heeft voor de lange termijn en de toekomst van de varkenssector.

Om de mijlpaal van 100 jaar genetische vooruitgang te vieren, vinden er gedurende het hele jubileumjaar diverse evenementen en activiteiten plaats.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer