Janssen+Varkens+validatiebedrijf+Trouw+Nutrition
Nieuws
© Varkens.nl

Janssen Varkens validatiebedrijf Trouw Nutrition

Janssen Varkens is onderdeel geworden van het wereldwijde netwerk van validatieboerderijen van Trouw Nutrition. De gesloten varkenshouderij, met 500 zeugen en 4.200 vleesvarkens, bevindt zich in het Limburgse Castenray nabij de Trouw Nutrition Swine Research Facility net buiten het Noord-Brabantse Boxmeer.

De varkens van Janssen Farm gaan naar slachterij Westfort. De boerderij maakt al jaren gebruik van RFID-oorchips.Trouw Nutrition noemt dat relevant omdat daarmee individuele varkensgegevens van boerderij tot slachterij kunnen worden gemonitord. Het gaat dan om gegevens over het lichaamsgewicht, de groei, de gezondheid, het vaccinatieprogramma, het antibioticagebruik en de karkaskenmerken van varkens vanaf de geboorte tot het slachten en van inseminatie tot het einde van de lactatie.

Trouw Nutrition: 'Met RFID-oorchips wordt de volledige productiecyclus vastgelegd en wordt een online dataverbinding tot stand gebracht die waardevolle informatie oplevert van feed to fork. Het draagt bij aan traceerbaarheid door de varkensketen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer