Schothorst+heeft+tien+jaar+varkensdata
Nieuws
© Schothorst Feed Research

Schothorst heeft tien jaar varkensdata

Schothorst Feed Research heeft de onderzoeksgegevens van de afgelopen tien jaar gebundeld in een grote database. Hierdoor kunnen verbanden en inzichten worden aangetoond, die met één onderzoek niet aan het licht komen.

Die gegevens bestaan uit onder meer uit afstamming, leeftijd, productie en slachtgewichten, maar ook uit gegevens over ziektes, behandelingen en scores rond mest. De dataset bevat de gegevens van achtduizend cycli van zeugen met daarbij naast de productieresultaten en voergegevens ook de gegevens over de gewichten en spier- en spekdikte.

Daarnaast zijn de gegevens over voeropname, dagelijkse groei en slachtgewichten van zo'n zestienduizend vleesvarkens bekend. En dagelijks komen daar nog nieuwe data bij. Bijzonder daarbij is dat bij deze onderzoeken ook veel bekend is over de samenstelling van nutriënten en grondstoffen, waardoor de prestaties van de dieren zijn te koppelen aan het voer.

Het onderzoek heeft inmiddels informatie opgeleverd. Zo is het optimale dekgewicht van gelten bepaald en is bevestigd dat hoe groter de tomen zijn, des te meer het geboortegewicht binnen die toom varieert.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer