Aantal+varkensslachtingen+in+Denemarken+flink+toegenomen
Nieuws
© Varkens Archief

Aantal varkensslachtingen in Denemarken flink toegenomen

Denemarken slacht aanzienlijk meer varkens. Dit komt volgens de Deense koepelorganisatie voor de landbouw- en voedingsindustrie door de druk op de export van biggen, in combinatie met een groeiende varkensstapel sinds begin vorig jaar.

De koepelorganisatie L&F spreekt van een aanzienlijke toename van het aantal geslachte varkens. In de eerste helft van 2021 werden in Denemarken 9,16 miljoen varkens geslacht. Dat waren er bijna 670.000 (7,9 procent) meer dan in dezelfde periode in 2020.

Corona beïnvloedde deze ontwikkeling. Maar de belangrijkste oorzaak is volgens L&F de groei van de Deense varkensstapel. Met 13,27 miljoen dieren bereikte die in juli het hoogste peil sinds 2007.

Minder export slachtzeugen

De daling van de export komt grotendeels voor rekening van biggen in het gewichtsbereik van 15 tot 50 kilo. De export van deze biggen ging omlaag met 511.560 dieren (-5,9 procent). Ook gingen minder slachtzeugen de grens over.

L&F verwacht niet dat de Deense varkensproductie snel zal afnemen. De zeugenstapel aldaar groeide in juli namelijk nog met 2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, ondanks de hoge voerkosten onder de lagere producentenprijzen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer