Westfleisch+herorganiseert+slachtactiviteiten
Nieuws
© Westfleisch

Westfleisch herorganiseert slachtactiviteiten

In oktober sluit vleesverwerker Westfleisch de poorten van de varkensslachterij in Gelsenkirchen. De activiteiten worden verplaatst naar verschillende locaties. Deze herorganisatie van de slachtactiviteiten past in de bedrijfsvisie.

Westfleisch meldde op 12 augustus dat het bedrijf alle activiteiten van Gelsenkirchen gaat verplaatsen naar de locaties in Hamm, Oer-Erkenschwick en Coesfeld. Afgelopen jaar werden 970.000 varkens in Gelsenkirchen geslacht. Westfleisch, na Tönnies en Vion de derde grootste varkensvleesverwerker van Duitsland, slachtte in 2020 in totaal ongeveer 7,5 miljoen vleesvarkens.

In het kader van het structuurproject Westfleisch 2025 worden geleidelijk aan activiteiten bij een aantal vestigingen opnieuw georganiseerd. Zo is het slachten en uitsnijden van rundvlees verplaatst van Hamm naar de locaties in Lübbecke en Bakum. Hamm is nu puur gericht op het slachten en verwerken van varkens. De volgende logische stap is om de vleesvarkens die in Gelsenkirchen worden geslacht naar Hamm te verplaatsen.

Efficiënter werken

Het is volgens CFO Carsten Schruck van Westfleisch het doel om in Hamm, 65 kilometer ten oosten van Gelschenkirchen, voortaan in twee ploegen te gaan werken. Dat verhoogt de efficiëntie, terwijl de totale slachtcapaciteit van de Westfleisch-groep vrijwel onveranderd blijft. De ongeveer 140 medewerkers op de locatie in Gelsenkirchen kunnen allemaal aan het werk bij de andere bedrijven van de Westfleisch Groep.

Over wat er met het slachthuis in Gelsenkirchen gaat gebeuren is nog geen definitief besluit genomen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer