Kennissessies+krijgen+dit+najaar+digitaal+vervolg
Achtergrond
© Varkens Archief

Kennissessies krijgen dit najaar digitaal vervolg

Het delen van in de praktijk toepasbare kennis over het houden van varkens gaat door. Na acht kennissessies in het voorjaar staat hetzelfde aantal in de planning voor het najaar. Gezien de onzekere situatie rondom coronamaatregelen en uit oogpunt van efficiëntie zijn dat weer online bijeenkomsten.

Varkens.nl organiseert sinds februari kennissessies in samenwerking met stichting Kennis Platform Varkenshouderij (KPV), Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Coalitie Vitale Varkenshouderij (CoViVa) en partnerbedrijven. Elke bijeenkomst duurt een uur. Verschillende onderwerpen worden live voor de camera uitgediept en toegelicht door wisselende experts. In woord en beeld delen ze kennis en vertalen dat naar de dagelijkse praktijk en het werk in de varkensstallen.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de kennissessies gestart in digitale vorm. Achter de computer of via de smartphone kunnen varkenshouders, medewerkers en erfbetreders kijken en luisteren naar de verschillende bijdragen.

Vanwege de onzekere situatie wat betreft corona hebben de samenwerkende partijen afgesproken om op deze veilige en zekere manier door te gaan met het delen van kennis. De digitale werkwijze is bij iedereen vertrouwd geworden en een bijvangst is het grotere bereik. Dat betekent dat in de tweede jaarhelft opnieuw acht kennissessies online zijn te volgen, mits aangemeld.

'De twee kennissessies in elke maand verschillen inhoudelijk flink'

Vooraf inschrijven

Op de website varkens.nl onder het kopje kennissessies staan de geplande bijeenkomsten overzichtelijk onder elkaar. Aanmelden is al mogelijk. Het volledige programma wordt momenteel uitgewerkt en vormgegeven in overleg met deskundigen.

Elke maand gaan twee kennissessies over een bepaalde categorie varkens, maar inhoudelijk verschillen ze flink van elkaar. Om u te laten bijpraten over ontwikkelingen op het gebied van zeugenthema's als geltenopfok, inseminatiemanagement en handelingen in de dracht, moet u u aanmelden voor de kennissessies op 14 en 28 september.

Hetzelfde geldt voor de maand oktober. Om niets te hoeven missen over de actuele kennis over het vitale belang van de eerste levensdagen van een big, moet u 5 en 26 oktober een uurtje investeren.

In november staan gespeende biggen in de spotlight. Hoe houdt u ze gezond en hoe presteren ze top? Signaleren, de vinger aan de pols houden en de juiste diagnoses stellen staan centraal op 9 en 23 november. In de drukke decembermaand worden twee kennissessies speciaal gewijd aan het maximaal benutten van de groeipotentie van vleesvarkens. Daarom zijn ze een week na elkaar gepland en wel op 7 en 14 december.

Webinars terugkijken

Alle kennissessies die in het eerste deel van 2021 zijn geweest, kunt u makkelijk terugkijken. Op de website varkens.nl onder het kopje kennissessies onder de agenda staat de kop Webinars terugkijken. Benut de mogelijkheden die het platform Varkens kosteloos biedt optimaal. Kennis geeft voorsprong.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer