De+Heus+lijft+Coppens+Diervoeding+in
Nieuws
© Coppens diervoeding

De Heus lijft Coppens Diervoeding in

De Heus Voeders neemt het familiebedrijf Coppens Diervoeding over als de mededingingsautoriteit ACM ermee instemt. De moderne voerfabriek in Helmond ligt strategisch in een regio met varkens en pluimvee. Op deze manier groeit de productiecapaciteit van De Heus met 400.000 ton.

Coppens Diervoeding bestaat bijna honderd jaar en heeft een regionale sterke positie verworven binnen de varkens- en vleeskuikensector. Het bedrijf speelde succesvol in op de veranderende marktomstandigheden en liep op een aantal terreinen voorop.

Door vanaf 2018 te participeren in het internationaal opererende Swinco, wist Coppens het productportfolio verder te versterken. De overname past in de ambitie van De Heus om de voerproductie in Nederland te flexibiliseren en de productiecapaciteit uit te breiden.

Goede reputatie

De familiebedrijven De Heus en Coppens zijn diepgeworteld in de Nederlandse veehouderij. 'Er is wederzijds respect en veel familie- en bedrijfswaarden hebben wij gemeenschappelijk. We hebben er dan ook veel vertrouwen in dat de positie van Coppens en de medewerkers richting toekomst onder de vleugels van De Heus goed geborgd zijn', zegt algemeen directeur Hendrik de Vor van Coppens. 'Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie en ik ga de integratie zo goed mogelijk begeleiden.'

Na de definitieve overname beschikt De Heus over tien diervoederfabrieken in Nederland. CEO Co de Heus van Koninklijke De Heus kijkt met vertrouwen naar de toekomst. 'In een uitdagende markt wisten wij ons ook de afgelopen jaren positief te ontwikkelen. Marktomstandigheden, behoeftes van consumenten en wensen van supermarktorganisaties veranderen voortdurend. Wij willen onze klanten met voldoende productiecapaciteit en productieflexibiliteit daar zo goed mogelijk bij ondersteunen', besluit hij.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer