Stagelopen+gaat+onverminderd+door
Nieuws
© Fotografie Twan Wiermans

Stagelopen gaat onverminderd door

Het varkensbedrijf van Lianne en Jurgen Kuijsten-De Rond in het Limburgse Montfort is een ideale plek voor leerlingen met een groene mbo-opleiding om te proeven van het vak. De verzorging van zeugen en biggen gaat dag in dag uit door. En elke week staan alle belangrijke werkzaamheden op het programma, zoals werpen, spenen en insemineren.

‘We hebben een vitaal beroep. In coronatijd zijn we dus ook gewoon doorgegaan met het begeleiden van stagiairs’, vertelt Lianne Kuijsten-De Rond. ‘Sinds maart 2020 hebben we vier stagelopers wat kneepjes van ons vak bij kunnen brengen.’

Wat helaas wel stil bleef liggen, is het ontvangen van leerlingen tijdens de ‘On stage dagen’ van mbo-opleidingen in Limburg. ‘Wij vinden het heel belangrijk om de varkenshouderij bekend te maken bij de jeugd. Bovendien merken wij dat docenten in het groene onderwijs ook steeds minder affiniteit met onze sector hebben. Daarom investeren wij op deze manier in positieve pr voor onze mooie sector.’

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer