Naaldloos+vaccineren+in+biggenhuid+geeft+rust+in+stal
Partner HIPRA

Naaldloos vaccineren in biggenhuid geeft rust in stal

Vaccineer biggen bij voorkeur binnen enkele weken na de geboorte. Het moment van vaccineren zorgt vaak voor veel stress in de stal. Dit kan uiteindelijk invloed hebben op de werking van de vaccinatie en de gezondheid van de big.

Een nieuwe manier van vaccineren is ontwikkeld, waarbij het vaccin direct in de biggenhuid wordt gespoten. Dé oplossing om gekrijs en gegil in de stal te voorkomen. Deze werkwijze is niet alleen diervriendelijk maar zorgt ook voor een betere bescherming en meer rust in de stal.

HIPRA heeft veel aandacht voor preventieve diergezondheid en ontwikkelt hoogwaardige producten die de veehouderij helpt de gezondheid van de dieren te verbeteren. Veehouders willen met plezier werken en gezonde varkens afleveren. Daarnaast ligt er bij veehouders een enorme maatschappelijke druk en verantwoordelijkheid. Het dierenwelzijn staat vandaag de dag bij de consument hoog in het vaandel. Als varkenshouder ontkom je er niet aan om mee te denken over hoe alles nog beter en diervriendelijker kan.

Naaldloos vaccineren is dé nieuwe standaard van vaccineren die niet alleen minder pijnlijk is, maar ook hygiënischer. Dankzij de toepassing direct in de huid, waar een hoge concentratie dendritische cellen zit, zien we een sterkere cellulaire respons en een verminderde IL10-productie. Dat draagt bij aan een sterke immuunrespons en afweer tegen ziektekiemen. Het vaccin slaat daarom beter aan.

Minder entstof en risico's op ziektekiemen

Bij naaldloos vaccineren is er een factor tien minder entvloeistof nodig: 0,2 milliliter in plaats van 2 milliliter. Hierdoor hebben biggen niet veel last van de vaccinatie en zijn er bijna geen bijwerkingen. Daarnaast ontstaan er nauwelijks spuitplekken, doordat de hulpstoffen die in het vaccin zitten een minder grote reactie oproepen.

Het naadloos toedienen van vaccins vermindert verder het risico op het overdragen van ziektekiemen, doordat er geen naald aan te pas komt. Dit heeft een positief effect op de diergezondheid en leidt tot meer werkgemak voor de varkenshouder.

Met de Hipradermic® zijn vaccins gemakkelijk en betrouwbaar toe te dienen. De uitvoering is licht en met een druk op de kop tegen de huid van het varken wordt er automatisch geïnjecteerd. Dit vermindert de spiervermoeidheid bij de varkenshouder tijdens het vaccineren.

Wilt u ook persoonlijk kennismaken met naaldloos vaccineren? Neem contact op met HIPRA
Maartje Wilhelm, (06) 82645058, Josine Beek (06) 8299 1395, Linda Peeters (06) 14310007, Theo Vercammen (06) 30249632 of Denise Meijer (06) 82158554 of kijk op naaldloosvaccineren.nl. Ook kunt u meepraten over varkens via onze Facebookcommunity @varkenspraat.

Over HIPRA

HIPRA is een veterinair farmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op onderzoek, productie en het op de markt brengen van innovatieve en onderscheidende producten...

Lees verder »