Naaldloos+vaccineren+in+biggenhuid+geeft+rust+in+stal
Partner HIPRA

Naaldloos vaccineren in biggenhuid geeft rust in stal

Vaccineer biggen bij voorkeur binnen enkele weken na de geboorte. Het moment van vaccineren zorgt vaak voor veel stress in de stal. Dit kan uiteindelijk invloed hebben op de werking van de vaccinatie en de gezondheid van de big.

Een nieuwe manier van vaccineren is ontwikkeld, waarbij het vaccin zonder pijn direct in de biggenhuid wordt gespoten. Dé oplossing om gekrijs en gegil in de stal te voorkomen. Deze werkwijze is niet alleen diervriendelijk maar zorgt ook voor een betere bescherming en meer rust in de stal.

HIPRA heeft veel aandacht voor preventieve diergezondheid en ontwikkelt hoogwaardige producten die de veehouderij helpt de gezondheid van de dieren te verbeteren. Veehouders willen met plezier werken en gezonde varkens afleveren. Daarnaast ligt er bij veehouders een enorme maatschappelijke druk en verantwoordelijkheid. Het dierenwelzijn staat vandaag de dag bij de consument hoog in het vaandel. Als varkenshouder ontkom je er niet aan om mee te denken over hoe alles nog beter en diervriendelijker kan.

Naaldloos vaccineren is de nieuwe standaard om niet alleen pijnloos maar ook hygiënisch te vaccineren. Hierbij wordt het vaccin direct in de huid gespoten. Dit levert een betere immuunrespons op, omdat er in de huid veel cellen zitten die betrokken zijn bij het proces van het vormen van afweer tegen ziektekiemen. Het vaccin slaat daarom beter aan.

Minder entstof en risico's op ziektekiemen

Bij naaldloos vaccineren is er een factor tien minder entvloeistof nodig: 0,2 milliliter in plaats van 2 milliliter. Hierdoor hebben biggen niet veel last van de vaccinatie en zijn er bijna geen bijwerkingen. Daarnaast ontstaan er nauwelijks spuitplekken, doordat de hulpstoffen die in het vaccin zitten een minder grote reactie oproepen.

Het naadloos toedienen van vaccins vermindert verder het risico op het overdragen van ziektekiemen, doordat er geen naald aan te pas komt. Dit heeft een positief effect op de diergezondheid en leidt tot meer werkgemak voor de varkenshouder.

De Hipradermic® is een apparaat waarmee naaldloos in de huid kan worden gevaccineerd. De uitvoering is licht en makkelijk te hanteren, zonder vermoeid te raken. Door een aantal technische slimmigheden wordt iedere vaccinatie nauwkeurig uitgevoerd en is de varkenshouder ervan verzekerd dat het vaccin goed is toegediend.

Wilt u ook persoonlijk kennismaken met naaldloos vaccineren? Neem contact op met HIPRA
Maartje Wilhelm, (06) 82645058, Theo Vercammen (06) 30249632 of Denise Meijer (06) 82158554 of kijk op naaldloosvaccineren.nl. Ook kunt u meepraten over varkens via onze Facebookcommunity @varkenspraat.

Over HIPRA

HIPRA is een veterinair farmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op onderzoek, productie en het op de markt brengen van innovatieve en onderscheidende producten...

Lees verder »