Theo+Vernooij%3A+%27We+leveren+nu+dus+wel+PRRS%2Dvrije+biggen+af%27
Partner HIPRA

Theo Vernooij: 'We leveren nu dus wel PRRS-vrije biggen af'

Een jaar geleden worstelde varkenshouder Theo Vernooij met PRRS op zijn bedrijf met achthonderd zeugen en achtduizend vleesvarkens. Een van de problemen waar hij tegenaan liep, was het voorkomen van entreacties bij zijn zeugen.

Vernooij ging op zoek naar een andere entstof en methode om te enten. Hij kwam uit bij HIPRA. De varkenshouder heeft er toen voor gekozen over te stappen op een methode om naaldloos te enten, met de Hipradermic®. Tegelijkertijd is het entschema veranderd. Nu, een jaar later, levert hij PRRS-vrije biggen af aan het einde van de batterij. Dat was zijn ultieme doel.

Vernooij vindt de Hipradermic® erg gebruiksvriendelijk. Na een korte training door het team van HIPRA kunnen Theo en zijn personeel er veilig en comfortabel mee werken. De Hipradermic® is ontwikkeld door HIPRA, en speciaal ontworpen om vaccins veilig en betrouwbaar toe te dienen.

Naaldloos vaccineren in de huid heeft diverse voordelen. De hygiëne is een stuk beter, omdat er geen naald in de huid wordt gestoken. Zo wordt overdracht van ziektekiemen tussen dieren via een vieze naald voorkomen. Daardoor is er geen risico op spuitplekken of afgebroken naalden. Ook is aan de dieren te merken dat het minder pijnlijk is, waardoor het rustiger is in de stal, met minder stress voor de zeugen en biggen. Dit alles draagt bij aan het gemak en werkplezier van de veehouder en een vlotte vaccinatie.

De Hipradermic®-app

De Hipradermic® wordt ondersteund door een app waarin alle gegevens rondom het vaccineren zijn te traceren. Het flesje met entstof wordt herkend door het apparaat. Zo worden het type entstof, batchnummer en aantal dosissen automatisch vastgelegd. Dit rapport kan worden geëxporteerd en bijvoorbeeld aan een biggenpaspoort worden toegevoegd.

Vernooij is zeer tevreden met de Hipradermic®. Hij vindt de begeleiding door het team van HIPRA en de kwaliteit van de entstoffen erg goed. Hij ziet dat het elke dag beter gaat in zijn stal. Hierdoor heeft de varkenshouder plezier in zijn werk en is hij trots op zijn resultaten.

Wilt u ook persoonlijk kennismaken met naaldloos vaccineren, of hulp krijgen bij de aanpak van PRRS op uw bedrijf? Neem contact op met HIPRA
Maartje Wilhelm, (06) 82645058, Josine Beek (06) 8299 1395, Linda Peeters (06) 14310007, Theo Vercammen (06) 30249632 of Denise Meijer (06) 82158554 of kijk op naaldloosvaccineren.nl. Ook kunt u meepraten over varkens via onze Facebookcommunity @varkenspraat.

Over HIPRA

HIPRA is een veterinair farmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op onderzoek, productie en het op de markt brengen van innovatieve en onderscheidende producten...

Lees verder »