PIA%2Dvaccinatie+kan+ook+in+de+huid
Nieuws
© MSD Animal Health

PIA-vaccinatie kan ook in de huid

Voor het vaccineren tegen Porcine Intestinal Adenomatose (PIA) is er weer een methode bijgekomen. Het is nu ook mogelijk om het vaccin naaldloos in de huid toe te dienen.

Voor het gebruik van het PIA-vaccin in de huid is het zodanig aangepast dat met een dosis van 0,2 milliliter eenzelfde hoeveelheid antigeen wordt toegediend. Antigeen is de aangepaste ziekteverwekker die zorgt voor de aanmaak van antistoffen. Het vaccin Porcilis Laswonia ID is toepasbaar vanaf drie weken leeftijd. Het vaccin van MSD Animal Health was eerder al geregistreerd voor toediening met de naald, waarbij een dosis van 2 milliliter wordt gebruikt.

Varkenshouders kunnen het PIA-vaccin bij toediening in de huid combineren met de circovaccinatie met de IDAL. Dat kan door het PIA-vaccin op te lossen in het circovaccin: Porcilis PCV ID. Er zijn nu vier vaccins beschikbaar voor naaldloze vaccinatie: PIA, Circo, Mycoplasma hyopneumoniae en PRRS.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer