Weer+varkenspest+buiten+kerngebied+Brandenburg
Nieuws
© De Faunabescherming

Weer varkenspest buiten kerngebied Brandenburg

In de Duitse deelstaat Brandenburg is opnieuw een kadaver van een wild zwijn met Afrikaanse varkenspest gevonden buiten een van de drie kerngebieden. Wel lag het kadaver maar een paar 100 meter buiten het kerngebied in de witte zone in het district Märkisch-Oderland.

De witte zone rondom het noordelijkste kerngebied in Märkisch-Oderland is al helemaal voorzien van een vast hekwerk, dus veel extra risico brengt dit besmette kadaver niet met zich mee. Dat neemt niet weg dat het kerngebied wordt uitgebreid en er rond de vindplek direct extra zoektochten worden gehouden met kadaverhonden, drones en een helikopter.

In de deelstaat Brandenburg is het totale aantal met Afrikaanse varkenspest besmette kadavers opgelopen naar 623, waarvan 203 in het district Märkisch-Oderland

In de deelstaat Saksen zijn in de eerste week van februari twaalf besmette zwijnen gevonden, waardoor het aantal daar nu op 31 staat. Op een na zijn de kadavers allemaal binnen het kerngebied gevonden. Deze vondsten duiden er volgens het ministerie van de deelstaat Saksen op dat er sprake is van een actieve uitbraak.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer