Minder+varkens+en+biggen+in+VS
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Minder varkens en biggen in VS

Varkenshouders in de Verenigde Staten (VS) hebben voor het eerst sinds jaren hun veestapels verkleind. Als gevolg van de wisselende slachtcapaciteit in de Amerikaanse slachthuizen houden ze er minder vleesvarkens en biggen op na.

In december werden in totaal 77,5 miljoen varkens in de VS gehouden, blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Met uitzondering van de zwaardere vleesvarkens van meer dan 81 kilo, die een stijging van 1,2 procent in veestapels lieten zien, werden dalingen opgetekend in alle andere categorieën.

Voor het eerst sinds lange tijd is er ook geen toename van het aantal biggen. Ten opzichte van 2019 is het aantal opfokbiggen met 1,4 procent gedaald tot 21,74 miljoen. Bij biggen tot 54 kilo was er een afname van 1,8 procent tot 20,26 miljoen. Dit zou de komende maanden moeten leiden tot minder vleesvarkens. In de loop van het jaar verminderden Amerikaanse varkenshouders het aantal zeugen met 195.000 (3 procent) tot bijna 6,28 miljoen.

Kleinere voorraden

Dat er iets verandert op de Amerikaanse varkensvleesmarkt, blijkt de laatste tijd ook uit de veel kleinere voorraden in koelcellen. Eind november lag er 187.847 ton varkensvlees opgeslagen. Dat is 28 procent minder dan een jaar eerder.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer