Wilde+plannen+maken%3F
Blog
© Varkens.nl

Wilde plannen maken?

Wat zijn jouw goede voornemens? Die vraag zie ik veel voorbijkomen. Voor mij geen goede voornemens, maar wilde plannen?!

Het nieuwe jaar is begonnen. De kerstboom is weer het huis uit en de kinderen zijn weer naar Groningen, al zijn de studies online. De feestdagen zijn achter de rug.

Deze weken was onze medewerker vrij. Dat betekende dat wij zelf een pasje harder moesten lopen. Kerst en Nieuwjaar vielen beide op een vrijdag, de dag dat bij ons de meeste biggen worden geboren. Dus tussen gourmetten, spelletjes en film kijken door zat ik regelmatig nog wat uurtjes in de kraamstal. Dat gaat gewoon door en met regelmatig een rondje weet ik dat ik het beste voor de pasgeboren biggen zorg.

De kinderen waren deze twee weken thuis en hielpen met spenen, enten, behandelen en verplaatsen. Als je zo samen in het bedrijf aan het werk bent, kan ik daar weer bijzonder van genieten. Samen als gezin. De kinderen zijn tussen de varkens grootgebracht. Stal vol traprekken, fietsjes, stoepkrijt en skippyballen. Nu studeren ze alle drie in Groningen. Alle drie een andere studie. Mooi om te zien dat ze hun eigen keuzes maken. Maar thuis steken ze de handen uit de mouwen.

Tussen gourmetten, spelletjes en film kijken door zat ik regelmatig nog wat uurtjes in de kraamstal

Sabine Grobbink, varkenshouder in Barger-Compascuum

De dagen zijn omgevlogen. Het ritme van het bedrijf, maar met een gouden randje. Ook tijd van samen koffiedrinken. Rolletjes en oliebollen bakken. Spelletjes doen van Yahtzee, Rummikub en Mens erger je niet. Gewoon even lekker nostalgie. En ondanks corona, lockdown en feestdagen draaide het bedrijf gewoon door.

Daarbij zijn we dit jaar enorm verwend met veel kerstpakketten, kerstbroden, kersttaarten, rollades en een kaasplankje, zodat ik twee weken bijna geen boodschappen hoefde te doen.

Gewoon blijven genieten van de mooie momenten groot en klein. Ik heb geen goede voornemens.

In plaats van goede voornemens maak ik een lijst met wilde plannen! Wie weet schaf ik dit jaar wel een kameel aan. Niet verstandig, maar wel leuk. Of een bijenvolk! Ook leuk en misschien wel verstandig. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Sabine Grobbink
varkenshouder in Barger-Compascuum

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer