Notering+Vion+in+twee+weken+0%2C15+euro+lager
Nieuws
© De Snuitgeverij

Notering Vion in twee weken 0,15 euro lager

De Vion-notering daalt deze week met 0,07 euro naar 1,32 euro per kilo geslacht gewicht, inclusief btw. Vorige week ging deze al met 0,08 euro omlaag. Daarmee is de notering in twee weken tijd gedaald met 0,15 euro.

Het verhaal achter wat er op dit moment speelt op de Europese varkensmarkt is bekend: het aanbod is zeer groot en de varkens zijn zwaar, terwijl het vlees voor een groot deel moet worden afgezet op de markt in Europa. En daar is de vraag vanuit onder andere de verwerkende industrie zeer zwak. 'Er zijn geen impulsen in de mondiale markt die duiden op stabilisatie', geeft slachtconcern Vion aan.

Het aanbod aan varkensvlees op de Europese markt is groot, doordat er niet naar derde landen kan worden geëxporteerd vanwege de Afrikaanse varkenspest in Duitsland en een coronavariant in Denemarken. Daardoor moet beduidend meer vlees in Europa worden afgezet.

• Bekijk de marktprijzen


Op de Aziatische markt doet met name China nu aankopen voor na het Chinees Nieuwjaar. Door het grote aanbod van varkensvlees, onder andere uit Amerika, gebeurt dit tegen beduidend lagere prijzen.

DCA verlaagde de beursnotering vrijdag met 5 cent. De notering van andere Nederlandse slachterijen volgt later deze week. Vorige week verlaagde Van Rooi met 5 cent, Westfort met 8 cent en Compaxo en Pali Group elk zelfs met 10 cent.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer