Moderniseringsslag+Koreaans+varkensbedrijf
Nieuws
© SDS Farm

Moderniseringsslag Koreaans varkensbedrijf

De Zuid-Koreaanse varkenshouder Gye Young Park van SDS Farm is vooruitstrevend. Hij bouwt de meest ecologisch vriendelijke en moderne varkensstal van het land. Zo investeert hij onder meer in kraamhokken met vrijloop.

SDS Farm bouwt een futuristisch ogende varkensstal met twee verdiepingen. In het compacte gebouw gaat hij 450 zeugen inclusief de biggen huisvesten. De dieren worden gevoerd met droogvoer en de stalinrichting is van Europese herkomst.

Young Park hecht belang aan buurvriendelijk bouwen. 'Het moet voor de buren comfortabel voelen om vlak bij een varkensbedrijf te wonen. De constructie en het ontwerp van de varkensstal zijn erop gericht om het modernste complex te hebben in Zuid-Korea.'

Bijzonder is dat SDS Farm hoogdrachtige zeugen in kraamhokken met vrijloop gaat houden. Een beter welzijn van de zeugen wordt gecombineerd met klimaatneutraliteit. Op het platte dak van de twee-etagestal zijn zonnepanelen geplaatst. Deze informatie deelt de leverancier van de stalinrichting, het Deense ACO Funki op de site.

Nederlandse kennis

Vanuit Wageningen University & Research heeft marktkenner Robert Hoste kennis gedeeld met Zuid-Koreaanse varkenshouders. Lees meer over Hoste zijn ervaringen met de Zuid-Koreaanse varkenshouderij.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer