Varkenslandjournaal+ziet+levenslicht
Nieuws
© HBIVV

Varkenslandjournaal ziet levenslicht

Het coronavirus heeft gezorgd voor het opschuiven van de op 13 mei geplande finale van de van Het Beste Idee Van Varkensland. Toch krijgen ondernemers in de varkenshouderij krijgen de kans elkaar op die datum digitaal te ontmoeten. Het varkenslandjournaal ziet op 13 mei het levenslicht.

De organisatie van Het Beste Idee Van Varkensland (HBIVV) toont creativiteit in tijden van crisis. Ze wil het jaarlijkse momentum om informatie, motivatie en inspiratie te delen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt met een Varkenslandjournaal ingespeeld op de actuele situatie. In een uur wordt publiek online meegenomen in diverse ontwikkelingen. Wat zijn de verwachtte effecten van het coronavirus op de varkenssector? Wat zijn de mogelijkheden én waar liggen kansen?

Maar ook wordt tijdens de bijzondere journaaluitzending toegelicht hoe staat het met de ideeën die in de vier voorgaande edities de HBIVV-finale haalden. Zo wordt de stand van zaken over de mobiele slachterij, de Pig Up Power en de Filter Floor gemeld.

Varkensboegbeeld

Tijdens het Varkenslandjournaal komen diverse personen aan het woord. Varkensboegbeeld Linda Janssen van de POV zal haar kennis en visie delen tijdens het online event. Dat geldt ook voor Mart Bloemendal van Rabobank, Valentijn Thuring van Coöperatie Varkensartsen en Rhodee Kroese, student varkenshouderij Aeres Dronten.

Naast inhoud staat dit varkensevenement ook in het teken van digitaal ontmoeten. Vanuit kantoor, woonkamer of achtertuin kunnen varkenshouders, erfbetreders, dierenartsen en andere geïnteresseerden op 13 mei online het varkenslandjournaal van 20.00 tot 21.00 uur bijwonen. Het varkenslandjournaal vindt plaats van 20.00 tot 21.00 uur. Deelname is gratis na te hebben aangemeld via de website van Het Beste Idee van Varkensland.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer