Varkensland+zoekt+bijzondere+ingevingen
Nieuws
© Freelancer

Varkensland zoekt bijzondere ingevingen

Het toekomstproof maken van de varkenshouderij gaat stapje voor stapje vooruit. Een van de impulsen kan 'Het Beste Idee Van Varkensland' geven. Varkenshouders, dierenartsen, studenten, adviseurs en leveranciers die een inspirerend idee hebben hoe de sector zich kan verbeteren, dingen mee naar de prestigieuze prijs.

De wedstrijd voor de beste ingeving wordt in 2020 voor de vijfde keer georganiseerd. Dankzij een groeiend aantal nieuwe partners krijgt de strijd om de prijs nog meer impact in de varkenssector. De POV was bijvoorbeeld al partner, Aeres, De Heus en het ministerie van LNV zijn dit jaar aangehaakt. Varkenshouders, dierenartsen, studenten, adviseurs en leveranciers worden aangemoedigd innovatieve ideeën te ontwikkelen voor een duurzame toekomstbestendige bedrijfsvoering. In 2015 nam VKON, Coöperatie Varkensartsen en Provincie Overijssel het initiatief voor ‘Het Beste Idee van Varkensland’.

In 2016 won varkenshouder Nieske Neimeijer uit Heino met haar idee van een varkensvoedselbos. Het tweede jaar won dierenarts Anette van der Aa met een beslisondersteuner voor euthanasie van biggen. In 2018 was het de wroetschijf - met wroetgedrag van varkens energie opwekken - waarmee Fleur Bartels de prijs binnenhaalde. Afgelopen jaar wonnen Ruud Pothoven en varkenshouder Ben Bruurs met het project mobiele slachterij. Winnaars krijgen kennis en ondersteuning bij de verdere uitwerking van hun idee.

Tot 30 maart ideeën ingestuurd worden via www.hetbesteideevanvarkensland.nl.Het hoogtepunt van ‘Het Beste Idee van Varkensland’ vindt plaats op woensdagavond 13 mei in Ede.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer