Collectief+betalen+voor+onderzoek+en+innovatie
Nieuws
©

Collectief betalen voor onderzoek en innovatie

De leden van de POV hebben op de Algemene Ledenvergadering ingestemd met de registratie en financiële regelingen die horen bij een Algemeen Verbindend Verklaring. Dit betekent dat het ministerie van LNV de AVV aanvraag van de POV voor onderzoek en innovatie kan afronden.

Een Algemeen Verbindend Verklaring maakt het mogelijk dat alle varkenshouders een bijdrage gaan betalen voor onderzoek en innovatie. Om dit mogelijk te maken moet aan een aantal voorwaarden zijn voldaan. De AVV moet worden aangevraagd door een erkende  producentenvereniging zoals de POV. Verder moet het doel van de AVV een algemeen economisch voordeel zijn voor alle marktdeelnemers, dus zowel leden al niet-leden van de POV. Verder moeten de leden van de producentenvereniging worden verplicht om een financiële bijdrage te leveren voor het doel waar de AVV voor is aangevraagd. Daar is op de ALV mee ingestemd.

Zodra het ministerie de aanvraag voor de AVV heeft afgerond krijgen alle varkenshouders er mee te maken.  Dat betekent dat ook varkenshouders die niet zijn aangesloten bij de POV een financiële bijdrage gaan leveren aan onderzoek aan innovatie.

De financiële bijdrage die via de AVV binnenkomt zal worden gebruikt voor de Onderzoeksagenda Varkenshouderij. De komende jaren staat die in het teken van onderzoek naar bigvitaliteit, staartbijten, berengeur, gebruik van data en antibioticareductie.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer