Afrikaanse+varkenspest+maakt+sprong+in+Polen
Nieuws
©

Afrikaanse varkenspest maakt sprong in Polen

In Polen op 80 kilometer van de grens met Duitsland is op 4 november een wild zwijn aangereden dat besmet bleek met Afrikaanse varkenspest, meldt het Poolse blad TopAgrar. AVP maakt daarmee een sprong van 250 kilometer van het dichtstbijzijnde besmette gebied.

De besmetting van het wilde zwijn is op 14 november bevestigd. Het wilde zwijn is gevonden in de provincie Lebusz. Het Poolse ministerie van Landbouw en plattelandsontwikkeling heeft daarop een besmet gebied aangewezen met een straal van 5 kilometer rondom de vindplaats. In dit gebied zijn geen varkensbedrijven. Het gebied wordt nu omrasterd en er wordt gezocht naar dode zwijnen. Daarnaast komt er nog een beschermingszone in een straal van 10 kilometer rondom de vindplaats en ook daar komt een hekwerk en wildroosters. Hieromheen komt dan nog een bufferzone met een straal van 36 kilometer.

Meer besmettingen?
Volgens nog niet officieel bevestigde berichten zijn er in de 5 kilometer zone acht dode zwijnen gevonden. Volgens TopAgrar zouden daaronder ook besmette zwijnen zijn, maar dat is ook nog niet officieel bevestigd.

Lees hier het bericht op TopAgrar.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer