Wereldwijd+15+procent+minder+varkensvlees
Nieuws
©

Wereldwijd 15 procent minder varkensvlees

In 2020 zal de wereldproductie van varkensvlees met zo’n 15 procent lager liggen dan in 2018. Reden is de sterke daling van het aantal varkens in Azië en met name China als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Dat verwacht het Agrarische Bureau van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken.

De verwachting vanuit Amerika is dat China in 2020 40 procent minder varkens produceert dan in 2018. Dat betekent een productiedaling van ruim 19 miljoen ton varkensvlees. Daarnaast zal de productie in Vietnam met zo’n 20 procent dalen en op de Filipijnen met bijna 13 procent. Daarentegen groeit de productie in Europa, de Verenigde Staten, Brazilië en Rusland.

Stijging import China


Door de forse daling van de eigen productie neemt de import door China flink toe. In 2019 zal de import naar verwachting met zo’n 1 miljoen ton stijgen naar een nieuw record van 2,6 miljoen ton. In 2020 groeit de import verder door naar waarschijnlijk 3,5 miljoen ton. Daarbij gaat het dan om varkensvlees, zonder de bijproducten. Het grootste deel van de import komt uit Europa. De totale Europese export naar derde landen komt daarmee volgend jaar uit op bijna 4 miljoen ton en dit jaar op 3,5 miljoen ton. Ook de totale export vanuit de Verenigde Staten zal flink groeien naar nieuwe records en volgend jaar uitkomen op zo’n 3,3 miljoen ton.

China zal dus lang niet het hele productieverlies compenseren door meer import. De consumptie van varkensvlees daalt door de slechte beschikbaarheid en hoge prijzen. Daardoor stappen Chinese consumenten over naar pluimveevlees en rundvlees. Ook van deze vleessoorten worden nu en volgend jaar exportrecords naar China gebroken.

Lees hier het bericht op National Hog Farmer.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer