Gemakkelijk+goed+beschermd
Bedrijf in Beeld
©

Gemakkelijk goed beschermd

De opfokzeugen die Jack en John Theelen naar hun klanten leveren zijn gezond en goed beschermd tegen allerhande ziekten. Naast de verplichte vaccinaties volgens het schema van Topigs Norsvin, krijgen de opfokzeugen ook een vaccinatie tegen PIA. Die PIA-vaccinatie kost weinig moeite en tijd want het gaat via het drinkwater.

“Belangrijk is wel dat je zorgt voor een schoon drinkwatersysteem”, zegt John Theelen. “En je moet weten hoeveel de varkens drinken tijdens de uren dat je het vaccin via het drinkwater verstrekt. Je moet de dosering zodanig regelen dat het vaccin in 4 tot 5 uur op is. Is het al in 3 uur op, dan hebben mogelijk niet alle opfokzeugen al gedronken. Duurt het langer dan 5 uur, dan wordt het vaccin minder werkzaam.”

Om zeker te zijn dat de opfokzeugen ook bij de klant geen problemen hebben met PIA vaccineren John en Jack de opfokzeugen twee keer. “De opfokzeugen gaan immers nog lang mee, dus dat vinden we nodig.”Tekst: John Lamers
Beeld: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer