Duurzaam+gesloten+familiebedrijf
Nieuws
©

Duurzaam gesloten familiebedrijf

Familie Van Vilsteren in Kraggenburg heeft met de nieuwbouw voor 1.000 vleesvarkens een gesloten bedrijfsvoering gerealiseerd. Naast 260 zeugen en 3.000 vleesvarkens hebben Kees, Rikie en Rob van Vilsteren nog 130 hectare akkerbouw. Met een open dag op 18 mei (13.00-17.00 uur) laten ze hun duurzame aanwinst zien en vertellen er graag over.

 De nieuwe vleesvarkensstal voldoet aan alle eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij. Familie Van Vilsteren heeft geïnvesteerd in onder meer warmteterugwinning, een Inno+ Triple EEE systeem, vloerverwarming en een gecombineerde luchtwasser met 85 procent emissiereductie. In de kunststof hokafscheiding met rvs steunen zijn gele brijbakken geplaatst. Deze voerbakken worden gevuld met een computergestuurde droogvoerinstallatie. De hokken met veel dichte vloer zijn ‘logisch’ ingericht zodat dieren op de juiste plek mesten en urineren. Schone hokken is een voorwaarde voor diercomfort en een goed stalklimaat voor mens en dier. Het nemen van  brandwerende maatregelen is ook meegenomen in het project.

Met de open dag biedt de familie iedereen de kans om met eigen ogen te zien hoe varkens leven in de Nederlandse varkenshouderij. Van 13.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom bij familie Van Vilsteren , paardenweg 15 in Kraggenburg.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer