Vijf+finalisten+Beste+Idee+Varkensland
Nieuws
©

Vijf finalisten Beste Idee Varkensland

De vijf finalisten van Het Beste Idee van Varkensland zijn bekend. Op dinsdagavond 28 mei zullen ze strijden om de hoofdprijs. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in het Akoesticum in Ede waar de finalisten hun idee tijdens een pitch zullen toelichten. Daarna wordt de winnaar gekozen. 

Dierenwelzijn is dit jaar het centrale thema bij Het Beste Idee van Varkensland.  De vijf finalisten hebben ieder voor zich dat thema op eigen wijze ingevuld.

Bij Luuk Winkelmolen staat een idee centraal dat zorgt voor de verbinding tussen varkenshouder en consument. Samen met een enthousiast team werkt Luuk aan de uitwerking van dit idee.

Ruud Pothoven werkt samen met een groep varkenshouders en Bionext aan een mobiele slachterij, om zo het transport van varkens te verminderen.

Rainier van Gelderen werkt aan een systeem waarbij de biggen bij de eigen moeder grootgebracht kunnen worden en toch ook bij een pleegmoeder terecht kunnen.

Yke Roelvink wil de huisvesting van varkens zodanig inrichten dat het leefklimaat verbetert en de ammoniakvorming daalt.

Wilfred Hakvoort en varkenshouder Erik Stegink hebben een hokverrijking voor biggen ontwikkeld. De biggen kunnen op de bank lopen en eronder schuilen.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer