Reductie+antibioticagebruik+meer+dan+90%25
Nieuws MS Schippers

Reductie antibioticagebruik meer dan 90%

De visie 'Zonder antibiotica is ons doel' is door MS Schippers ontwikkeld. De HyCare-methode toont aan dat het gebruik van antibiotica tot een minimum beperkt kan worden.

Voor de volksgezondheid is het van groot belang dat antibiotica in de veehouderij zorgvuldig gebruikt wordt. Ook moet er minder antibiotica gebruikt worden. Het landelijk gemiddelde is in de loop der jaren al flink gedaald, maar het kan nog lager. Dit wordt bewezen met de HyCare-methode, een werkwijze die berust op optimale hygiëne en goed management. In onderstaande tabel is het antibioticagebruik in de HyCare stal vergeleken met het landelijk gemiddelde in 2017.   Antibioticagebruik HyCare stal versus landelijk gemiddelde 2017 (SDa rapport 2017) De HyCare-methode berust op vier pijlers. Het coaten van voeren en wanden, het reinigen en desinfecteren van de afdeling na iedere ronde, schoon drinkwater en effectieve ongediertebestrijding. De combinatie van deze factoren en de juiste werkmethode zorgen voor een kiemarme leefomgeving, waardoor minder antibiotica gebruikt hoeft te worden. De algehele diergezondheid is beter, waardoor de dieren ook beter presteren. HyCare is inmiddels op circa 70 bedrijven operationeel en wordt uitgerold door één vleesketen. Ook bij deze bedrijven zien we vergelijkbare goede resultaten

Over MS Schippers

MS Schippers is een innovatief, internationaal familiebedrijf met “Passion for Farming”. Door innovatie en daadkracht is MS Schippers uitgegroeid...

Lees verder »