Hygi%C3%ABne+en+gezondheid+horen+bij+elkaar
Nieuws MS Schippers

Hygiëne en gezondheid horen bij elkaar

Bernard van den Hurk werkt als kwaliteitsmanager en vertegenwoordiger fokgelten bij de Van

Asten Groep. Op de locatie Ashorst in Horst houden ze 2400 zeugen. Daar worden Topigs Norsvin 20 en Topigs Norsvin 70 gelten geproduceerd. Er zijn 12.000 vleesvarkensplaatsen, waarvan 4.000 plaatsen gebruikt worden voor de verkoop van fokgelten.

“Wij streven naar een hogere gezondheid van onze varkens binnen  de Van Asten Groep. Optimale

hygiëne draag hier enorm aan bij. Onze varkens presteren beter door te werken conform vaste protocollen, met goede producten en apparatuur”.

Hygiëne en gezondheid

“Wij zijn ervan overtuigd dat hygiëne en gezondheid bij elkaar horen. Een varken presteert beter als het minder ziektekiemen bij zich draagt. Dat zien we terug in de groei en de worpgroottes. We zitten al op een hoge gezondheid, maar willen het nog beter voor elkaar hebben”.

Aanpak op locatie Ashorst

“De biggen worden op 4 weken gespeend. De biggen gaan dan naar de biggenstal en de zeugen naar de inseminatiestal. We verwijderen het grove vuil en spuiten de stal schoon met een hogedrukreiniger. Vervolgens schuimen we de stal  in met MS Topfoam en desinfecteren we de stal met MS Megades Novo. We doen dit met behulp van de MS Greenline. Het kraamhok is dan

brandschoon en klaar voor de volgende zeugen”.

Gebruik van de juiste producten

“Voorheen maakten we schoon met water, zonder toevoegingen,  en hoge druk, maar daar krijg je de bacteriën en virussen niet mee weg. Op advies van MS Schippers zijn we gaan desinfecteren en hebben we nog een tussenstap toegevoegd, namelijk het inschuimen. MS Topfoam heeft een zeer goede hechting en dieptewerking. Dit zorgt ervoor dat de vetresten van de uitwerpselen verdwijnen. Je krijgt het hok echt schoon. Vervolgens desinfecteren we om de bacteriën en virussen te doden. Ook al zie je ze niet in het schone hok. Ze zijn er wel. Dit doen we met MS Megades Novo.

Veiligheid

Veiligheid speelt ook nog een grote rol. De MS Greenline past in de Arbo en werkveiligheid. De MS Greenline zorgt voor een juiste dosering van de producten. Daarnaast hebben de medewerkers geen direct contact met het product. Het is een eenvoudig te bedienen systeem. We zien dat de medewerkers het fijn vinden om met de MS Greenline te werken.

Voordelen MS Greenline concept

We zien dat de varkens beter opstarten. Er is geen verspilling meer van de producten, aangezien de dosering altijd juist is. Het levert dus geld op. Onze medewerkers vinden het prettig om ermee te werken. Het draag bij onze hogere gezondheidsstatus.

Bekijk hier het volledige interview

https://www.youtube.com/watch?v=8-3S-zvH1c4

Over MS Schippers

MS Schippers is een innovatief, internationaal familiebedrijf met “Passion for Farming”. Door innovatie en daadkracht is MS Schippers uitgegroeid...

Lees verder »