Top+5+dingen%3A+Voorkom+diarree+bij+varkens+met+water
Nieuws MS Schippers

Top 5 dingen: Voorkom diarree bij varkens met water

Bepaalde voeding, wisselvallig weer of een virus kan het maagdarmstelsel flink in de war gooien. Maar wist je dat het drinkwater van je dieren ook van grote invloed is op de gezondheid van je dieren? Lees hier de top vijf dingen die je kunt doen met het drinkwater om diarree bij varkens te helpen voorkomen.  

  • Check regelmatig de kwaliteit van je drinkwaterbron

Is het drinkwater van je dieren afkomstig uit een eigen bron of regenwater, dan is het raadzaam om de de kwaliteit van je water regelmatig te laten checken door een specialist. Deze kan namelijk door de tijd sterk variëren.  

  • Voorkom biofilm in de drinkwaterleidingen

Door bijvoorbeeld ijzer of kalkafzetting in de leiding kunnen bacteriën zich makkelijker hechten. Dit wordt ook wel biofilm genoemd. Je kunt dit voorkomen door de waterleiding te reinigen en onderhouden. Bijvoorbeeld met behulp van speciale reinigingsmiddelen die via het drinkwatersysteem kunnen worden gedoseerd.  

  • Zorg voor voldoende bereikbare drinkpunten

Zuiver drinkwater heeft een reinigende werking op het lichaam. Het voert afvalstoffen af stimuleert het maagdarmstelsel. Daarom is het belangrijk dat je dieren iedere dag genoeg drinken. Om dit te stimuleren zijn voldoende drinkpunten nodig die gemakkelijk bereikbaar zijn voor de dieren.  

  • Zorg ervoor dat het water koud en fris is

Koud, fris water vinden dieren lekkerder smaken waardoor ze er automatisch meer van drinken. In lauw drinkwater ontwikkelen bacteriën zich bovendien gemakkelijker dan in koud water.  

  • Bied extra ondersteuning aan het maagdarmstelsel

Het maagdarmstelsel van dieren is gebaat bij water met een constante balans en pH-waarde die goed aansluit bij de fysieke behoeften. Via het drinkwatersysteem kun je gemakkelijk supplementen en zuren doseren die de maagdarmgezondheid en weerstand van het dier ondersteunen.

Over MS Schippers

MS Schippers is een innovatief, internationaal familiebedrijf met “Passion for Farming”. Door innovatie en daadkracht is MS Schippers uitgegroeid...

Lees verder »