Theo+Duteweerd+directeur+POV
Nieuws
©

Theo Duteweerd directeur POV

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) krijgt per 1 april Theo Duteweerd als directeur. Momenteel is hij nog manager van Varkens Innovatie Centrum Sterksel. Met de komst van de directeur is de opbouw van een professionele werkorganisatie bij de POV voltooid.

Theo Duteweerd krijgt de dagelijkse leiding over de werkorganisatie, die bestaat uit vier beleidsmedewerkers, een leden-informatiedesk en een communicatiemedewerker. De werkorganisatie ondersteunt het bestuur van de POV in alle facetten. Ook zal Duteweerd een belangrijke rol gaan vervullen in de contacten met de leden en in de samenwerking met partijen in de keten, het beleid en de maatschappij. POV-voorzitter Linda Janssen is verheugd Duteweerd als directeur te hebben kunnen binnenhalen: “Theo is voor ons de juiste persoon om de POV verdergaand te professionaliseren. Hij kent de sector, heeft een groot netwerk en heeft laten zien leiding te kunnen geven aan een werkorganisatie in het complex werkveld.”

Afbouw Sterksel


Theo Duteweerd is een bekende binnen de varkenshouderij. Op dit moment geeft hij leiding aan het Varkens Innovatie Centrum (VIC) in het Brabantse Sterksel. VIC Sterksel is een van de innovatiecentra van Wageningen UR Livestock Research. Voorlopig zal hij enkele dagdelen per week verbonden blijven aan VIC Sterksel, om de afbouw van dit centrum te begeleiden.

Grondlegger POV


Duteweerd is ook een bekende binnen de POV. Hij was één van de 17 grondleggers van de samenwerking tussen de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en de LTO-Vakgroep Varkenshouderij, wat in 2014 leidde tot de oprichting van de POV. Duteweerd is voormalig varkenshouder in Overijssel en woont met vrouw en drie kinderen in Mariënheem.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer