KeurMest+verdient+massaal+support
Nieuws
©

KeurMest verdient massaal support

LTO Nederland roept producenten en gebruikers van mest op om massaal de gedragscode KeurMest te ondertekenen. Daarmee laten boeren, akkerbouwers en tuinders zien dat ze op een goede manier omgaan met mest en belang hechten aan een eerlijke mestketen.

Ondertekenen van de gedragscode kan eenvoudig online op www.keurmest.nl. Het registreren en ondertekenen vergt slechts 5 minuten en kost maar 2,50 euro.
Begin 2019 staat de teller van de ondertekenaars van de online gedragscode KeurMest op een schamele 141 deelnemende schakels. Deze partijen geven aan producent, gebruiker, vervoerder en/of verwerker te zijn. Het begin is volgens LTO gemaakt, maar er is veel meer massa nodig om als initiatief van een eerlijke mestketen serieus te worden genomen. Regelmatig bespreekt LTO namelijk de stand van zaken in het mestdossier met het ministerie van LNV. Het is volgens de belangenbehartiger belangrijk dat dan kan worden aangetoond dat het proces van bewustwording bij elke schakel in de mestketen is gestart. En ook het actieplan voortvarend wordt uitgevoerd. LTO Nederland stelde dat op samen met de POV, CUMELA Nederland, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Rabobank. Het plan behelst vier actielijnen en twaalf sporen om mestfraude te voorkomen.

Gemeenschappelijke belangen


Vanwege de gemeenschappelijk belangen rekent LTO Nederland erop dat boeren en tuinders de gedragscode KeurMest ondertekenen. Het gaat dan niet alleen om een eerlijke mestketen, maar ook om het voorkomen van een ingreep van buitenaf. LTO Nederland streeft naar een goede mestwetgeving en goede landbouwkundige normen. Er wordt gewerkt aan een mestcertificering via KeurMest. Het ondertekenen van de gedragscode wordt opgenomen in deze certificering als stap één.

Meer over KeurMest.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer