Vaccinatie+APP+verhoogt+groei
Bedrijf in Beeld
©

Vaccinatie APP verhoogt groei

Bij APP-problemen bij de vleesvarkens is onder andere een goed gezondheidsmanagement nodig. Dat betekent op het bedrijf van Willy van Mil bijvoorbeeld een goede biestopname door de biggen en vaccineren van de zeugen. Daarnaast blijkt een goed klimaat door het uitschakelen van windinvloeden te helpen. Toch bleek het nodig om ook de vleesvarkens nog te vaccineren om APP onder de knie te krijgen. De groei steeg daardoor met 40 gram per dag.

Lees meer over de basisvoorwaarden bij vaccineren.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Van  Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer