Geslaagd+voor+certificaat+adequaat+vaccineren
Nieuws
©

Geslaagd voor certificaat adequaat vaccineren

Twaalf leerlingen Varkenshouderij van Aeres MBO Barneveld hebben vrijdag 13 april hun certificaat adequaat vaccineren behaald. Het is hetzelfde certificaat dat varkenshouders ook moeten hebben om te mogen vaccineren. De leerlingen mogen nu formeel - onder toezicht van de varkenshouder of bedrijfsleider - in de praktijk vaccineren.

De twaalf leerlingen nemen in Barneveld deel aan de BBL (deeltijd) of de BOL-opleiding (fulltime op school). Een belangrijk onderdeel van de opleiding Varkenshouderij is de diergezondheid. Ze leren daarbij ook alles over het hoe en waarom van vaccineren en de verschillende vaccins (levend en dood), vaccinatietechnieken (zowel naaldloos als met naald), de te gebruiken naaldlengtes en naalddiktes, et cetera.

Praktische input


De leerstof wordt aangevuld met extra praktische input van een dierenarts. De leerlingen zijn daarvoor een hele middag bijgeschoold door varkensarts Erwin van Essen van de Groepspraktijk Dierenartsen in Barneveld.

Certificaat behaald


Alle leerlingen hebben met goed gevolg de cursus doorlopen en kregen hun certificaat adequaat vaccineren. Nu mogen ze ook biggen, zeugen of vleesvarkens vaccineren op het varkensbedrijf waar ze hun beroepspraktijkvorming (BPV) doorlopen. Op de foto de leerlingen met rechts varkensarts Erwin van Essen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer