Veel+activiteiten+op+AH+Buitendag
Nieuws
©

Veel activiteiten op AH Buitendag

Acht varkenshouders, verspreid over heel Nederland, stellen Tweede Paasdag 2 april hun bedrijf open tijdens de jaarlijkse AH Buitendag. Consumenten kunnen dan kennis maken met de varkenshouders die via Vion Farming aan de Zaanse grootgrutter leveren.

Dit jaar zijn er drie biologische bedrijven en vijf gangbare varkensbedrijven die meedraaien in de Buitendag. De biologische bedrijven zijn Ekovar in Schagen, Alpeko in Heusden en Neimeijer in Heino.

De gangbare varkenshouders zijn de familie Kreuger in Woerden, Van der Meijden-Welvaarts in Oirschot, Van den Broek in Oud Gastel, Dijk Haroni in Gemert en Exterkate in Bentelo.

Zeug met biggen
Op het bedrijf van de familie Van den Broek worden allerhande activiteiten georganiseerd. Zo is er een zeug met biggen van een paar dagen oud van dichtbij te bewonderen. De zeug staat tussen pakken stro buiten in een tent. Daarnaast zijn er schapen met lammetjes, kalfjes en kuikens. Via een looproute rond het bedrijf met borden met tekst en uitleg krijgen de bezoekers een goede indruk van het reilen en zeilen op het varkensbedrijf. Ook de combiwasser is te zien en te ruiken.

Veel bezoekers
Daarnaast zijn er allerhande andere activiteiten als marktkraampjes en oldtimers. Vorig jaar bezochten om precies te zijn 2.039 bezoekers de open dag bij de familie Van den Broek.

Klik hier voor meer informatie over de AH Buitendag.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer