Prijs+voor+openheid+Vion
Nieuws
©

Prijs voor openheid Vion

Vion heeft de Kristalprijs gewonnen voor de snelste stijger op de Transparantiebenchmark van Nederland. De onderneming steeg 92 plaatsen op de deze benchmark en staat nu op plaats 112. Dat is te danken aan het eerste maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)-verslag van de onderneming.

De Transparantiebenchmark is een jaarlijks onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij Nederlandse ondernemingen. Via de Transparantiebenchmark dingen bedrijven mee naar De Kristal, de prijs voor de beste MVO-verslaggeving. Deze prijs is door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) in 2010 opgezet.

De jury heeft veel waardering voor het feit dat Vion met het publiceren van een MVO-verslag kiest voor openheid. Juist in een bedrijfstak die kritisch door de maatschappij wordt gevolgd, is transparantie niet altijd vanzelfsprekend, maar des te meer van belang. Door het MVO-verslag steeg de waardering voor Vion met 90 punten. De onderneming heeft nu 128 punten op de Transparantiebenchmark.

De nummer 1 van de Transparantiebenchmark is de Royal BAM Group met 199 punten. Vanuit de landbouw is de VanDrie Group (kalfsvleesproducent) het hoogst genoteerde bedrijf op plaats 58 met 171 punten. Koninklijke Friesland Campina staat op plek 62 met 168 punten. Wageningen Universiteit staat op plaats 66 met 163 punten. Verder staan bijvoorbeeld Agrifirm op plaats 104 (132 punten) en ForFarmers op plaats 125 (117 punten) in de benchmark.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer