Aanvalsplan
Blog
©

Aanvalsplan

U leest De Limburger? Of Het Brabants Dagblad? Misschien zelfs wel het Dagblad van het Noorden? Dan bent u een bijzonder mens en een hele speciale varkenshouder! Want de meeste mensen lezen namelijk helemaal geen krant meer. De omslag naar NU.NL en het daarbij behorende gekoekeloer op de smartphone heeft deze communicatiebranche helemaal om zeep geholpen. In ieder geval op papier!

Ik heb het aan den lijve ondervonden. Ik zei bijvoorbeeld heel vriendelijk tegen fotografen waarmee ik dagelijks werkte: ‘Jongens, pas op, want dankzij de digitale camera zijn jullie straks brodeloos!’ Ze sloegen zich op de knieën en lachten zich een kriek. Helaas kreeg ik wel helemaal gelijk, hoewel ik ondertussen iets minder goed in de gaten had dat de Personal Computer en de laptop met mijn vak precies hetzelfde zouden gaan doen. Kortom, ik ben er helemaal klaar mee met die boerinnen die zich columnist noemen of nog erger: Bloggerin! Ze vreten mij gewoon de kaas van het brood!

Daarom heb ik samen met de RABO-bank een plan ontwikkeld! Een aanvalsplan! Achter mijn huis heb ik nog een paar bunder grond en daar poot ik gewoon wat van die leuke varkens op. Van die lekkere dikke knorrepotjes die het geen ruk kan schelen dat het regent of sneeuwt. En ik maak een Facebookpagina waarop ik aankondig dat in november één of twee van die biologisch-dynamisch macro chaotische, onbespoten zes sterren-beesten op de leer gaan. We knallen ze voor de kop en slachten ze dan verder gewoon ritueel. Want als de burger dat belangrijk vindt, doe ik dat natuurlijk. Alles voor het concept!

Ik maak me sterk dat die stadse luitjes die ieder jaar het boerenerf weten te vinden voor de lekkerste asperges, mij dan dankbaar aan zullen kijken: “Heel fijn, dat vlees van boer Hein!” Mijn vrouw en ik doen dat allebei ons trouwpak aan, zij haar feestelijke avondjurk en ik de smoking en aldus uitgedost bedienen wij onze klanten. Onze kinderen maken ondertussen op de parkeerplaats lekkere stokjes saté om klanten welkom te heten. Niets verkoopt beter dan de geur van gebraden varkensvlees.

U schrijft? Ik blijf!

Hein Tunnissen
Journalist in Musselkanaal

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer