Ervaring+geeft+doorslag
Nieuws
©

Ervaring geeft doorslag

De ervaring van collega-varkenshouders met de strikte aanpak van hygiëne geeft vaak de doorslag om de stal te verbouwen tot HyCare stal. Dat merkt Arjan Wermink, Hygiëne Specialist bij MS Schippers. “Nu er wat langer ervaring met de methode is, gaat het echt lopen.”

Dit jaar komen er minimaal 13 bedrijven bij die gaan werken volgens de HyCare methode. Zeventig procent hiervan zijn vleesvarkensbedrijven, 30 procent betreft biggenstallen. Daarnaast zijn er vier vleesvarkensbedrijven die al enige tijd met de HyCare methode werken, naast proefbedrijf De Raamloop, ofwel de HyCare Academy.

Op de HyCare Academy vinden de trainingen over de HyCare methode plaats. De varkenshouders worden zich volgens Wermink goed bewust van de voordelen van hygiënisch werken en de aanpak van de stal door onder andere het coaten van de vloeren. "Het is daarmee mogelijk om te zorgen voor een bacterie-arme omgeving. Dit heeft grote voordelen voor de gezondheid en prestaties van de varkens. Het antibioticagebruik kan ver omlaag en groei en voederconversie verbeteren."

Met de echt geïnteresseerde klanten gaat Wermink nog naar een van de praktijkbedrijven toe die al met de HyCare methode werken. De ervaringen van de varkenshouders in de praktijk geven dan vaak de doorslag om ook over te stappen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer