ForFarmers+boert+goed+in+eerste+helft+2017
Nieuws
©

ForFarmers boert goed in eerste helft 2017

Het eerste half jaar van 2017 pakt gunstig uit voor ForFarmers. De producent van diervoerders heeft  het voervolume op weten te krikken met 3,6 procent tot 4,7 miljoen ton. De volumegroei is geboekt in Nederland, Duitsland en België. In het Verenigd Koninkrijk is de voeromzet in de eerste zes maanden van dit jaar gedaald. Wel ziet Forfarmer de eerste tekenen van herstel in Britse agrarische sector, maar zijn de vooruitzichten op korte termijn nog onzeker.
De netto-omzet steeg met 3,7 procent tot 1,11 miljard euro. De brutowinst nam bescheiden toe met 0,4 procent tot 207,3 miljoen. De winststijging is gedrukt door valutaverliezen.

De halfjaarcijfers tonen volgens Yoram Knoop, CEO van ForFarmers aan dat de Total Feed-aanpak vruchten afwerpt. “De brutowinst verbeterde autonoom door onze focus op volumegroei en verbetering van de productmix in combinatie met verdere formulatie-optimalisatie. Daarbij worden (voer-)producten en advisering op elkaar afgestemd met als doel een beter rendement op het boerenerf.”

Ook de overname van Vleuten-Steijn in oktober 2016 voldoet volgens Knoop aan de verwachtingen. “Onze positie in de Nederlandse varkenssector is er door versterkt en hun specifieke kennis komt de hele groep ten goede.”

Voor de tweede helft van 2017 verwacht Knoop een licht resultaatstijging. De fosfaatmaatregelen in de rundveehouderij hebben effect op het volume evenals de fipronil-affaire.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer