Landelijke+open+dagen+biobedrijven
Nieuws
©

Landelijke open dagen biobedrijven

De overkoepelende organisatie van biologische bedrijven (Bionext) organiseert op 17 en 18 juni open dagen in het hele land. Dat gebeurt onder de werktitel: Lekker naar de boer. Voor de biologische varkensbedrijven die meedraaien is die landelijke aandacht een voordeel. “Daarmee bereik je een breed publiek”, zegt Jeroen Neimeijer, voorzitter van de Vereniging van Biologische varkenshouders die zelf ook aan die activiteit deelneemt.

Open dagen blijven belangrijk om een goed beeld van de sector te geven. Neimeijer: “Transparantie is nodig. Je moet laten zien wat je doet en het is leuk om positieve waardering te krijgen. Dat geldt overigens ook voor reguliere varkensbedrijven.”

In totaal doen er zes biologische varkensbedrijven mee aan lekker naar de boer. Gelderland: Familie Top in Zwartebroek en Hoeve de bonte bentheimer in Spankeren. In Overijssel zijn dat Overesch Ecologische Landbouw in Raalte en Biologisch varkensbedrijf Neimeijer in Heino. Het bedrijf van Lesterhuis- van der Meijden in Holwierde zit in de provincie Groningen en BoerBas in Rucphen is de enige deelnemer in Noord-Brabant.

Iedere deelnemer organiseert op zijn eigen manier allerlei activiteiten en is of op één of beide dagen geopend.

Het bedrijf van Neimeijer is te bezoeken op zondag 18 juni. Dan zijn er rondleidingen op het bedrijf en is er een terras met een hapje en drankje. De kinderen kunnen biggen knuffelen en ravotten in het stro.

Op de website lekkernaardeboer.nl zijn alle bedrijven terug te vinden die een open dag organiseren. Net als de openingstijden en de activiteiten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer